IJsclub Akersloot

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Als het gaat vriezen... dan vind je hier de meest actuele informatie

4 maart 2018: IJs onbetrouwbaar

Na een mooie schaatsdag vandaag op zaterdag 3 maart(!), gaat helaas de temparatuur snel omhoog. De ijsbaan is daarom vanaf zondag 4 maart gesloten. Ook het Kerkemeer en omliggend ijs is zeer onbetrouwbaar.  We hopen dat jullie allemaal van het ijs genoten hebben en hopen iedereen weer terug te zien bij de volgende vorstperiode - maar dat zal zeker wel een maandje of 10 duren.

28 februari 2018: Landijsbaan op donderdag 1 maart open!

Na 5 jaar wachten kunnen we dan eindelijk de landijsbaan in gebruik nemen. Vanaf 10 uur is de ijsbaan open en kan er door de jeugd van Akersloot e.o. geschaatst worden. Om 13.30 uur zal Sjors Veldt - oud voorzitter en initiatiefnemer van de landijsbaan - de officiële opening verrichten. 's Ochtends rond 10 uur zal er een team van RTV NH aanwezig zijn om wat korte sfeerimpressies op te nemen. De landijsbaan is mogelijk gemaakt door de snertacties die jaarlijks zijn georganiseerd en door sponsoring van de Rabobank Noord Kennemerland! Let op: hoewel er door een enkeling al geschaatst wordt op het Kerkemeer en de waterberging, is dit ijs echter nog onbetrouwbaar!

27 februari 2018: IJsbaan en omliggend water nog steeds onbetrouwbaar!
Ondanks de vorst is het ijs nog steeds onbetrouwbaar. De ijsdikte van de ijsbaan is circa 3-4 centimeter. Dit is nog onvoldoende. Helaas zijn er al bezoekers op de ijsbaan geweest waardoor het ijs op diverse plaatsen al is vernield.
Morgen zal het overdag ook vriezen. Onze ijsmeester Ben van Diepen wil morgen nog een laagje water op de ijsbaan zetten zodat we hopelijk op donderdag toch nog de landijsbaan open kunnen stellen voor de jeugd.
We zien enkele mensen al op het Kerkemeer maar dit ligt pas sinds zondag deels dicht. De Krommesloot lag zondag zelfs nog helemaal open. Kortom nog levensgevaarlijk!

25 februari 2018: IJs in zicht? 
De komende nachten is er matige vorst voorspeld. We zijn daarom volop bezig om voorbereidingen te treffen om de landijsbaan in gereedheid te brengen. De landijsbaan is ondertussen dichtgevroren. De harde wind waait het Kerkemeer en de waterberging nog steeds open. Het zal de komende dagen spannend worden of we voor het eerst kunnen gaan schaatsen op onze landijsbaan. Als het gaat lukken zal het zeker niet eerder dan woensdag of donderdag zijn. Houd deze pagina in de gaten!